over saxen enzo…

week update

 

 

nientjesopsaxrietenMeest geluisterd muziekstuk : Andante Cantabile van Tchaikovsky sax kwartet uitvoering

Meest gespeelde sax deze week : alt-sax

Aantal gesneuvelde rieten : veels te veel, nog steeds opzoek naar een sponsor

Aantal studie uren : kan beter


Deze nieuwe blog duurde even, maar ik heb zeker niet stil gezeten de afgelopen week!

Maandag en dinsdag repetitie gehad, zowel bij een fanfare als bij een Harmonie. Met beide orkesten zijn we aan het repeteren voor een concert op 18 juni in Zaltbommel.

Donderdag nog even een bestuursvergadering gehad van de fanfare, en tussendoor lessen gegeven.

Momenteel heb ik 3 sax leerlingen en 6 blokfluit leerlingen, super leuk om les te geven!

De sax leerlingen zijn met verschillende projecten bezig. De één voor een A-examen, en heeft dit weekend voor het eerst een solo gespeeld bij het jeugdorkest tijdens een festival en kreeg daarbij complimenten van Ivo Kouwenhoven, super trots!

Een andere leerling is uitgenodigd voor het Emmy Verheij festival en we zijn druk aan het oefenen voor een solo en een stuk met orgel.

De jongste sax-leerling is aan het oefenen voor haar eerste voorspeelavond.

De blokfluiters zijn bezig met het leren van de noten, en zijn super trots als ze weer iets met een cd mee kunnen spelen.

Donderdag m’n sax voor reparatie gebracht bij Bert Jan Kosters. En nu loopt hij ( ja, ik vind dat m’n sax een hij is. Hoe denken mannelijke saxofonisten hierover eigenlijk?) weer als een zonnetje.

Onlangs heeft Bert-Jan een aanpassing gedaan aan een sax voor iemand die deels zijn duim is verloren. Om saxofoon te spelen toch mogelijk te maken was een verplaatsing van de linker duimrust en de octaaf toets nodig. Mooi dat dit kan en dat iemand nu toch nog sax kan spelen.

Gister ook weer een super leuke les bij Hans gehad en ik was iets minder mutserig dan op vrijdag de 13e… Of zou het toch aan m’n leesbril liggen? Een bril? Ja… voor in de auto, de tv en het lezen van bladmuziek maar ik kan er nog niet helemaal aan wennen.

Nog een leuk nieuwtje, iemand waar ik al eerder over geblogd heb is van de week bij mij geweest en heeft een sax opgehaald, en gaat het weer proberen na ongeveer 15 jaar!

ik was verbaast dat er gelijk geluid uit kwam. Kruizen en mollen is een ander verhaal 😉 maar hoe leuk is dit!

Het is zondag en als ik naar buiten kijk word ik niet echt vrolijk. Vandaag ga ik  een beginnetje maken aan de nieuwe stukken die we met het kwartet gaan oefenen. Op 11 juni hebben we weer een repetitie waar ik weer veel zin in heb! Een  nieuw stuk wat we gaan oefenen is “Bach Goes to Town”, hieronder vind je een opname van het Nederlands saxofoon kwartet uit 1973… Zeg nou zelf; net de Beatles op sax toch? Zie foto !Het is een opname van een LP.

 

 

Fijne zondag allemaal !

2 Responses to week update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op mijn blogs d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blogs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Meest recente blogs
Reacties