over saxen enzo…

Muziekles aanbod

Op deze pagina vind je alles over het aanbod dat ik je geven kan op gebied van muzieklessen, zowel in de praktijk als theorie.

De lessen worden gegeven vanuit mijn eigen praktijk, maar kan ook op locatie, zoals bijvoorbeeld voor de kinderen op scholen.

Tarieven en aanmelding

Er wordt veelal snel gevraagd om de kosten van muzieklessen. Echter, dit is afhankelijk van de vorm waarin de lessen plaats vinden. Het kunnen individuele praktijk- of theorielessen zijn, het kan in groepsverband of op basis van een eenmalige workshop met vrienden of collega's onder elkaar. Mocht het nodig zijn dat er een geschikte locatie gehuurd moet worden, dan zijn de kosten per persoon anders dan een individuele les in eigen praktijk.

Er zijn diverse les vormen mogelijk, we bespreken de mogelijkheden altijd met de leerlingen (of ouders) en leggen nooit vooraf verplichtingen vast. Voorbeelden van les vormen:

- Lessen van 20 minuten
- Lessen van 30 minuten
- Lessen van 40 minuten
- Lessen van 60 minuten

- Gezamenlijke les in groepen tot 4 personen
- Groepslessen op scholen
- Workshops

Vul onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met u op.

Contactformulier

Praktijkvoorbeelden uit mijn blogs

Mozart vs Dirk Scheele

IMG_1438Vaak maak je tijdens het lesgeven leuke dingen mee.

Afgelopen week stond bij een beginnende blokfluit leerling “Altijd is Kortjakje ziek”op het programma.

Ik vroeg “Weet je wie dat stukje geschreven heeft?”

Leerling : Dirk Scheele?

Ik moest toen toch wel even lachen.

Het is van Mozart. Mozart? Ja toen moest ik even denken, want hoe leg je iemand van 8 uit wie Mozart was. Hierbij mijn verhaaltje wat ik altijd vertel, ik vertel het altijd een beetje in

sprookjesvorm, dan onthouden ze het beter.

Heel heel lang geleden wel 200 jaar terug leefde Mozart. Mozart was een componist, dat is iemand die muziek bedenkt. Hij hoort een wijsje in zijn hoofd en schrijft dat op. Soms is het een simpel wijsje. Maar het kan ook een lang stuk zijn. Hij schrijft op wat elk instrument moet spelen. Als ze het dan samen spelen klinkt het vaak erg mooi! Mozart was pas 5 jaar, toen hij al muziek schreef. ( Hierbij leg ik dan dat er nog geen tv, spelcomputers e.d. waren dan kijken ze altijd heel verbaast) Op een dag hoorde de Keizer van hem. Hij stuurde een brief naar de vader van Mozart. Mozart moest een concert geven in het paleis, hij was toen pas 6 jaar en al beroemd. Zelfs in deze tijd word zijn muziek in de hele wereld gespeeld. Jij kent nu ook een wijsje van hem “Altijd is Kortjakje ziek”

Leerling aan einde van mijn verhaaltje: Toch een beetje Dirk Scheele, die schrijft ook liedjes…..

Met een leerling op examen 

Check het filmpje!

Abonneer je op mijn blogs d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blogs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Meest recente blogs
Reacties