over saxen enzo…

Mozart vs Dirk Scheele

IMG_1438Vaak maak je tijdens het lesgeven leuke dingen mee.

Afgelopen week stond bij een beginnende blokfluit leerling “Altijd is Kortjakje ziek”op het programma.

Ik vroeg “Weet je wie dat stukje geschreven heeft?”

Leerling : Dirk Scheele?

Ik moest toen toch wel even lachen.

Het is van Mozart. Mozart? Ja toen moest ik even denken, want hoe leg je iemand van 8 uit wie Mozart was. Hierbij mijn verhaaltje wat ik altijd vertel, ik vertel het altijd een beetje in

sprookjesvorm, dan onthouden ze het beter.

Heel heel lang geleden wel 200 jaar terug leefde Mozart. Mozart was een componist, dat is iemand die muziek bedenkt. Hij hoort een wijsje in zijn hoofd en schrijft dat op. Soms is het een simpel wijsje. Maar het kan ook een lang stuk zijn. Hij schrijft op wat elk instrument moet spelen. Als ze het dan samen spelen klinkt het vaak erg mooi! Mozart was pas 5 jaar, toen hij al muziek schreef. ( Hierbij leg ik dan dat er nog geen tv, spelcomputers e.d. waren dan kijken ze altijd heel verbaast) Op een dag hoorde de Keizer van hem. Hij stuurde een brief naar de vader van Mozart. Mozart moest een concert geven in het paleis, hij was toen pas 6 jaar en al beroemd. Zelfs in deze tijd word zijn muziek in de hele wereld gespeeld. Jij kent nu ook een wijsje van hem “Altijd is Kortjakje ziek”

Leerling aan einde van mijn verhaaltje: Toch een beetje Dirk Scheele, die schrijft ook liedjes…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op mijn blogs d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blogs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Meest recente blogs
Reacties