over saxen enzo…

Hoe het ooit allemaal begon…

Het lijkt me leuk om te beginnen met hoe het ooit allemaal begonnen is, dus voor 1 keer een wat langere blog.

Ik heb het geluk dat ik uit een vrij muzikale familie kom, maar met saxofoon spelen ben ik vrij laat begonnen , ik denk dat ik een jaar of 12 was. Ik wist eigenlijk nooit goed wat bij me paste. Zoals zovelen ben ik op 6/7 jarige leeftijd begonnen op een blokfluitje waar we elke week klassikaal een lesje van de basisschool juf kregen die het eigenlijk zelf ook niet zo heel goed kon. Met kerst mocht je dan spelen in de kerk dat was altijd een spannend iets om te doen. Thuis werd het hele kerst repertoire goed geoefend met m’n vader en broer die me dan op de piano begeleide , wat dan in mijn beleving al super klonk. Later volgde er ook nog een dwarsfluit en piano.

In de brugklas wist ik het opeens , ik wil saxofoon spelen! Ik leerde een jongen kennen die sax speelde misschien komt het daardoor wel , en nog steeds ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ik had het geluk dat mijn ouders zo gek waren om gelijk een saxofoon te kopen , een studie instrument een Durbin dat is iets wat je gewoon niet vergeet, en waar ik nog steeds een beetje spijt van heb dat ik die sax heb verkocht want er zat een heel mooi geluid in .

Toen opzoek naar een docente, en ik kwam uit bij de plaatselijke fanfare waar een conservatorium studente lesgaf, Esther Venrooy.

De eerste les vergeet ik nooit meer , wat was het moeilijk om er geluid uit te krijgen , en een rietje goed op je mondstuk vastmaken wat een karwei! Maar vastbesloten oefende ik elke dag heel wat uurtjes en na drie maanden had ik lesboek deel 1 uit ( a tune a day)  De fanfare waar ik les bij had vroeg ik interesse had om bij het orkest te gaan spelen. Spelen in een fanfare wilde ik dat wel? Ik besloot het een kans te geven en deed auditie bij onze dirigent. Wat was ik zenuwachtig , mijn auditie nummer was uit Guy Lacour nr 9 ( vergeet niet ik had pas drie maanden les…)

En ja ik mocht er tussen, stiekem voelde dat als een overwinning, en dat ik naast die leuke knappe jongen mocht zitten was natuurlijk een leuke bijkomstigheid .

Tijdens mijn middelbare school heb ik meer studie uren op mijn sax gemaakt dan dat ik mijn boeken voor school heb ingekeken. Gelukkig wel in 1 keer alles gehaald op de middelbare school iets wat ik tot op de dag van vandaag nog niet helemaal snap.

Toen ik 16 was heb ik auditie gedaan voor het conservatorium in Utrecht , was ik zenuwachtig? Nou nee geen tijd voor , zo chaotisch als ik was en ben, was ik mijn toelatingsexamen vergeten. Nou ja vergeten… ik kwam er 12 uur voor mijn auditie erachter dat ik auditie had. Gelukkig ging het allemaal goed en mocht ik beginnen met de vooropleiding, maar wat was dat zwaar! HAVO en vooropleiding tegelijk , wat inhield vier dagen middelbare school en 1 dag naar het conservatorium in Utrecht .IMG_0862

Het was een ramp, mijn vooropleiding bestond uit alleen maar Klosé etudes, als ik dat boek nu zie krijg ik spontaan weer flashbacks.  Het plezier in het saxofoonspelen verdween als sneeuw voor de zon . Achteraf gezien heb ik gewoon de verkeerde docent getroffen, ik besloot te stoppen en wat voelde ik me vrij daarna!

Helaas stopte mijn docente  Esther met lesgeven en deed alle leerlingen naar mij over, inmiddels heeft ze een eigen afdeling gecreëerd op een conservatorium in België met elektronische muziek.

Door lessen te gaan geven is mijn honger naar meer ook weer aangewakkerd. Ik krijg er energie van en heb een paar weken geleden knopen doorgehakt . Vastgesteld dat ik nu niet gelukkig word van wat ik doe, en heb besloten om weer te gaan studeren!

Dit keer ga ik het conservatorium voltooien , de timing is beter, ik ben beter ontwikkeld en ben er nu echt klaar voor .

Op mijn blog kunnen jullie de weg daar naar toe volgen. En ja, ook andere leuke dingetjes hoor!

 

Hoe is het afgelopen met die leuke knappe jongen?

Helaas hij is gestopt met saxofoon spelen , life goes on maar wat hebben we leuke herinneringen .

4 Responses to Hoe het ooit allemaal begon…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Abonneer je op mijn blogs d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blogs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Meest recente blogs
Reacties