over saxen enzo…

Frankfurt of toch niet ?

Het is alweer even geleden dat ik een blog heb gepost. Buiten is het donker en koud, de regen tikt tegen het raam. Het is nu écht herfst! Het najaar is voor de meeste muzikanten altijd een drukke periode. Er worden in deze periode altijd festivals, concoursen en najaarsconcerten georganiseerd waar ook altijd wel wat extra repetities voor gepland staan. Een drukke, maar leuke periode!

Een tijdje terug werd ik benaderd of ik mee wilde doen met het JA-orkest (jeugdfanfare Altena) op de baritonsax. Deze sax had ik nog niet in m’n verzameling maar er werd er 1 geregeld. Respect voor alle baritonsaxofonisten! Wat een gesleep zo’n koffer!! Paste net op de achterbank van de auto! En ik kon net met m’n handen bij de lage C.

met een groep enthousiaste jeugd hebben we in 8 weken tijd gewerkt aan een mooi repertoire, met als klapper een mooie tweede plaats op het festival in Ammerzoden. Het was echt super leuk om dit te doen. Plannen voor een volgend project worden alweer gesmeed.

Zaterdag 24 september stond er een bijzondere repetitie ik mijn agenda. Namelijk een repetitie van het Vrijwillig Fanfare Korps der Genie .

Het voelde best spannend om daar heen te gaan. Maar die spanning verdween bij binnenkomst gelijk. Ik werd heel hartelijk en warm ontvangen en bij het spelen van het eerste stuk had ik er al gelijk een goed gevoel bij. Vele mensen heb ik die dag een hand geschud en ik dacht echt; hoe moet ik die namen allemaal onthouden? Na een aantal repetities ken ik er al vele bij naam dus dat komt wel goed! Na twee keer als aspirant lid mee te hebben gerepeteerd mocht ik officieel toe treden tot het korps.

Show lopen was wel weer even wennen. Het was immers ongeveer tien jaar geleden dat ik voor het laatst gemarcheerd  had als tamboer… Tamboer?! Ja ergens in het verleden heb ik ook nog gedrumd. Maar tijdens het lopen werd ik goed in de gaten gehouden door Teunis en Rob die me aanwijzingen gaven en alles begon weer een beetje te dagen.

Aankomende zaterdag m’n eerste echte Taptoe in Frankfurt! Mimi onze marketentster (uitleg hierover Klik hier!), heeft me gekleed tijdens de laatste repetitie. Mocht er iemand een kledingkast over hebben ik houd me aanbevolen. Met een auto vol ging ik naar huis. Alleen het unidform kregen we niet helemaal compleet dus moest ik een broek afgelopen maandag aan laten meten. Mimi  zou me afgelopen maandag om 12.00 bellen op welk tijdstip  ik terecht kon. Om 09:00 ‘s morgens ging de telefoon. Mimi aan de lijn; Jenine, de broeken duren 10 weken voordat ze klaar zijn. Ik dacht daar gaat de taptoe Frankfurt en Leiden. Maar, zei ze, kun je om 10:00 uur op de kazerne zijn dan gaan we iets proberen.

Ik hup de auto in en naar de kazerne in Vught. Mimi had haar naaigerei meegenomen en we zijn tot een oplossing gekomen. Mimi maakt de broek voor Frankfurt op tijd klaar. Wat is dit klasse, en wat heb ik daar respect voor! Tussendoor hebben we van de week al een aantal keer contact gehad of ik echt wel alles heb.  Mimi je bent mijn held!

Wat ben ik trots en vind ik het een eer dat ik in dit fanfarekorps mag spelen. Een hecht warm korps.

M’n marsboekje is geordend, m’n schoenen zijn gepoetst, rietjes zijn ingespeeld. Spannend, maar ik ga mijn best doen “Sodeju”!

Het beloofd een mooie show te worden, de tamboers hebben nog een mooi showelement “uit de besteklade”…

Hierbij de Belfast Tattoo van eerder dit jaar, kijk luister en geniet!

9 Responses to Frankfurt of toch niet ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op mijn blogs d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blogs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Meest recente blogs
Reacties