over saxen enzo…

Expecto Patronum!

Nee ik heb niet geshopt bij Olivander in de Wegisweg , jammer genoeg geen magische toverstaf maar het is echt een dirigeerstok .

Vorige maand werd ik gevraagd om het Wilhelmus te dirigeren tijdens de dodenherdenking , voor ik er over na dacht zei ik al heel enthousiast “ja” want ja wat stelt het eigenlijk voor ?

Ik weet niet of jullie het programma Maestro wel eens hebben gezien , maar ik zat op de zondagavonden altijd die kandidaten uit te lachen en snapte het gewoon niet dat het soms zo moeizaam ging , of dat het orkest totaal de mist in ging .

Afgelopen maandag tijdens onze wekelijkse fanfare repetitie was het dan zover ,even een keertje oefenen met het orkest . Het Wilhelmus begint met een opmaat , tja hoe pak je zoiets aan ? In ieder geval de inzet was er de eerste keer niet ! Toch moeilijker dan ik dacht , gelukkig hielp onze dirigent een handje en leerde me het mee zuchten met de muzikanten en na een paar keer ging het redelijk .

Gisteravond stond ik er dan echt alleen voor , na de twee minuten stilte moest het Wilhelmus ingezet worden … Twee minuten stilte … Nou niet in m’n hoofd kan ik je vertellen …

opmaat ,Vierkwartsmaat , driekwartsmaat … Lange noten afslaan , meezuchten met de muzikanten … Mensen die je aanstaren ..

Dan is het zover ik krijg een teken van de wethouder en ga voor het orkest staan, ik houd m’n dirigeerstok omhoog en de muzikanten zetten het instrument aan de mond … Toch een beetje een magisch Harry Potter gevoel , het voelt als een beetje toverkracht .

De opmaat …hij ging goed! Wat voor maatsoorten ik allemaal geslagen heb weet ik niet , laat ik het zo zeggen… Het orkest begon en eindigde gelijk !

Mijn Bevrijdingsdag begon 4 mei na het Wilhelmus …

Voor herhaling vatbaar ? Ja ! Ik hoop dat we zo nu en dan maestro kunnen herhalen tijdens de repetities .

Expecto patronum …Wim bedankt !
Geniet allemaal van de zon vandaag!

One Response to Expecto Patronum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op mijn blogs d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blogs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Meest recente blogs
Reacties