over saxen enzo…

Concerten, Repetities, Studie en Assepoester

FullSizeRenderWeeklog:

Aantal gespeelde uurtjes: 12

Meest gespeelde stukken: Etudes van James Rae. Take five Bruebeck en nog wat dingen van Dubois

meest gespeelde sax : alt

gesneuvelde rieten : 2 ( maar sponsor nog steeds van harte welkom )


IMG_1398Het duurde even maar het is stilte voor de storm. Er breekt weer een drukke muzikale periode aan. Het afronden van m’n theoretisch gedeelte fase 1 en 2. Volgend weekend muziekexamens afnemen en een saxofoonkwartet repetitie. Voor dat laatste moet ik nog even flink aan de bak. Veel nieuwe stukken en ik moet nog beginnen met het doornemen ervan. ( Hans mocht je dit lezen ik beloof dat het goed komt…) Vorige week heb ik Bach Goes to Town gepost, die gaan we spelen en hierbij nog een link dan krijg je een beetje een idee :

Ik zal mijn aankomende week en weekend gaan vloggen ( video dagboek) zodat jullie een beeld krijgen van alles.

Het weekend erop beginnen de zomerconcerten weer met de fanfare en Harmonie, dus mocht je niets te doen hebben 18 juni vanaf 19.00 uur in het mooie stadje Zaltbommel met een heerlijk zomers repertoire !

Afgelopen week m’n kledingkast weer eens opgeruimd, en ik kwam daarbij ook mijn concertbroek weer tegen. De tijd van duffe fanfare/Harmonie pakjes is gelukkig voorbij. Broeken die veels te hoog waren, en tot onder je tieten kwam, met een pasvorm van…?…… geen idee, die zat er namelijk niet in. Stropdassen, en veels te grote witte mannenoverhemden. Als het te warm was om met je concertjas te spelen werd er ook wel eens besloten vlak voor we op moesten om de jas uit te laten. Vaak was dat natuurlijk net wanneer ik er dan door mijn gehaast een zwarte of gekleurde BH er onder aan had. Ook was er ooit heel heel heeeeeeeel lang geleden een tijd met een bordeaux kleurig giletje, sorry maar de foto’s hiervan zal ik jullie besparen.

Tegenwoordig is de dresscode vaak iets zwarts, voorheen was dat geen probleem, mijn garderobe hing keurig op kleur in mijn kast van pastel zwart tot diep zwart. Tegenwoordig ben ik daar van afgestapt en probeer ik meer kleur te kopen.

Concertkleding is voor mannen een stuk makkelijker als voor vrouwen. Mannen trekken gewoon een zwarte pantalon en blouse uit de kast, die er al jaren hetzelfde uit zien, Zwarte schoenen eronder en klaar. Wij vrouwen hebben het een stuk moeilijker. Soms zou ik wel eens voor een concert die fee van Assepoester willen lenen, die me in 1 minuut concert klaar tovert.

IMG_1383Neem nu een zwarte broek, weet je hoe vaak die modellen wel niet veranderen? Of je ziet een fijne broek en er zitten weer verfraaiingen op zoals stippen, strikjes, gekleurde versieringen enz. Schoenen : Dichte schoenen, open schoenen, een hak, geen hak, zwarte sokken, pantysokjes die heb je vaak ook nog in tig kleuren.

We kunnen natuurlijk ook nog altijd voor een zwart jurkje of rokje gaan, maar als ik alt-sax speel vind ik het niet zo heel charmant staan als je wijdbeens op het podium zit.

Wat wordt het volgende week? Geen idee, vind eigenlijk wel dat ik nu mijn ideale concert schoenen aan heb. Lekker luchtig en knellen niet …ennnuh ze zijn zwart!IMG_1393

 

fijne week allemaal !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op mijn blogs d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op mijn blogs en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Meest recente blogs
Reacties